Wat doet

De kortste samenvatting: presenteren, modereren en schrijven.

Een wat langer edoch niet chronologisch overzicht van wat ik allemaal doe en deed:

Heden

Toekomst

Vraag me maar voor wat je maar nodig hebt. Ik leid en speel, presenteer en spreek, schrijf en corrigeer. Het liefst voor nobele, aarde-reddende, aardige, educatieve, vrolijke of ernstige doelen. Meestal moet je me betalen, maar soms doe ik Heel Belangrijke of Eervolle Dingen gratis en voor niks. Opdrachtgevers die iets te maken hebben met het doelbewust kapotmaken van mens, dier of milieu mogen door naar een ander.

TESTIMONIALS

Verleden

In 2 VWO woonde ik in Almere en verveelde me. Ik wilde ik m’n naam in kranten en tijdschriften zien staan en besloot die droom werkelijkheid te laten worden. Maar onder ingezonden brieven voor de roddelbladen over ‘waargebeurde’ problemen kon ik niet m’n eigen naam zetten. Dat moest anoniem en leverde dus geen bevrediging op de lange termijn. Een feuilleton in het ons huis aan huisblad moest er komen! Gevaar in Ureterp ging over een ontvoering, huuh, spannend! Mijn naam erboven: de droom kwam uit.
Op de School voor Journalistiek bleek dat ik niet alleen graag schrijf maar ook graag presenteer. Ik had een bijbaantje als co-presentator van Kinnokiepert (Kindernet) en was stemmetje van Bert’s Yellowcab (EO). Later volgden het NOS Jeugdjournaal, en Groen Licht. Voor Vroege Vogels banjerden Menno Bentveld en ik door de mooiste natuurgebied van Nederland. Gaat dat zien!
Met m’n diploma vers op zak maakte ik op Curaçao samen met een cameraman het magazine Nederlands Mozaïek (TeleCuraçao) en schreef ik verhalen voor de krant Beurs- en Nieuwsberichten. Daar ontdekte ik dat het verslaggeversbestaan me ook past: zeulen met het statief, vragen stellen die voor topquotes zorgen en filmpjes monteren.

En tussendoor was ik ook nog de mol in Wie is de Mol (Avro), presentator van De Wetenschapsquiz Junior (VPRO), Kinderen voor Kinderen en Nederland wordt Groen (BNNVARA). Ik mailde met Liesbeth Staats voor de Viva Mama, was bestuurslid in het Comité Zilveren regeringsjubileum Koningin Beatrix en zat in de Raad van Toezicht van het Amsterdam Museum. Diverse dagvoorzitterschappen, voice-overs en theateroptredens verder is me vervelen een hobby geworden waar ik helaas te weinig tijd voor heb.

TV

Tekst

Samen iets creëren?

contact@milouskameulens.nl